Visar 1 – 2 av 2 evenamang 2 EVENEMANG 1 EVENEMANG Inga resultat hittades
Tillgängliga datum:
Filters Sort results
Reset Apply

The Weeknd – After Hours Tour

Under 2023 kommer den hyllade kanadensiska sångaren och låtskrivaren The Weeknd att återuppta sin After Hours Tour med ett antal efterlängtade datum i Europa. Den 17 juni spelar han på Tele2 Arena i Stockholm. The Weeknd är just nu en av världens största stjärnor, delvis tack vare den enorma framgången med ”Blinding Lights”. Han är redan en erfaren liveartist med hela sju turnéer i bagaget.

Biljetter till The Weeknd Stockholm

Till hösten 2022 kommer Weeknd att tillbringa två månader på turné genom Europa. Turnér startar med en konsert i Sverige. Den 17 juni är Tele2 Arena i Stockholm värd för det som garanterat blir en episk konsert.

Vem är The Weeknd?

Han föddes som Abel Tesfaye i februari 1990, och har under artistnamnet ”The Weeknd” haft enorma framgångar trots att han är en relativ nykomling på den internationella scenen. Som många moderna artister började han blygsamt och mixade sina låtar hemma som han sedan laddade upp på YouTube. Han började väcka uppmärksamhet 2011 tack vare framgången med olika mixar som han producerade med sin unika blandning av elektroniska R&B-låtar. Inom ett år hade han signats av skivbolaget Republic Records, och hans låtar skulle sedan släppas till kolossala hyllningar världen över. Det sägs att mystiken kring hans identitet var en bidragande faktor till hans tidiga framgångar med debutstudioalbumet Kiss Land som släpptes 2013.

Internationella framgångar

Genom albumet Beauty Behind the Madness (2015) tog sig The Weeknd till en annan nivå än tidigare. Albumet skapade två toppsinglar på amerikanska Billboard, The Hills och Can’t Feel My Face, vilka båda blev enorma succéer i såväl Europa som Nordamerika med hela 1,5 miljoner sålda albumexemplar under sitt debutår. Albumet var den tionde största säljaren över hela världen och ledde till en Grammy-utmärkelse år 2016 för bästa urbana samtida album. The Weeknd följde sedan upp med Starboy vars titellåt också toppade Billboard. Albumet upprepade framgångarna från sin föregångare och ännu än välförtjänt Grammy -utmärkelse.

After Hours toppar listorna runt om i världen

2020 släppte The Weeknd sitt senaste album, den världsomspännande succén After Hours. Hittills har den nått förstaplatsen i mer än 20 länder, inklusive Storbritannien och USA. Med singeln Blinding Lights blev det ett av de mest populära albumen 2020 – världen över. Även om alla albumets 14 låtar har nått Billboard Hot 100, är ​​Blinding Lights överlägset den mest framgångsrika låten som The Weeknd har släppt. Låten toppade bland annat listorna i Storbritannien under hela åtta veckor. I USA blev singeln The Weeknds femte singeletta och hittills har den hamnat på förstaplatsen i 34 länder. Trots att han varit på den internationella scenen i mindre än ett decennium har The Weeknd sålt mer än 75 miljoner album och inget tyder på att hans popularitet minskar – tvärtom!

Hyllningarna från kritiker

Förutom de enorma album-framgångarna har The Weeknd varit mycket väl ansedd av musikpressen och kritiker runt om i världen. Han har redan samlat på sig tre Grammys, nio Billboard Music Awards, flera Juno och American Music Awards och 2016 nominerades han till bästa originalsång vid Oscar-utmärkelsen för singeln ”Earned It”. Han har redan blivit en av Kanadas mest framgångsrika artister genom tiderna och fick den prestigefyllda Allan Slaight Award 2014 som ett erkännande för hans bidrag till musiken i en så ung ålder.

En sann entertainer

The Weeknd har varit en fulländad artist och underhållare redan sedan sitt tidiga genombrott. After Hours Tour är trots allt hans åttonde konsertturné. Känd för hans blandning av perfekt live-sång och en varierad repertoar av dansrörelser tillsammans med ljussättning och pyroteknik kan du förvänta dig en av världens hetaste liveartister på scen i Stockholm. Han har redan spelat för över en miljon fans på turnéer i Nordamerika, Asien och Europa. Missa inte att köpa dina biljetter till The Weekend när han kommer till Tele2 Arena.