Visar 1 – 4 av 4 evenamang 4 EVENEMANG 1 EVENEMANG Inga resultat hittades
Tillgängliga datum:
Filters Sort results
Reset Apply

Rammstein Stadium Tour 2022

Det tyska Heavy Metal-bandet Rammstein återvänder till Europa för en rad spännande konserter under våren och sommaren 2022. Konserterna kommer att utgöra den senaste delen av den redan episka turnén Rammstein Stadium Tour som hittills har setts av mer än en miljon fans! Bandet kommer att genomföra ett antal konserter i såväl Sverige, Danmark och Norge.

Rammstein bildades i Berlin 1994 och mer än 25 år senare är deras uppställning oförändrad från den ursprungliga sextetten som formade bandet. Vokalisten och frontmannen Till Lindemann står för mycket av den entusiastiska produktionen, medan de återstående fem medlemmarna backar upp med låtskrivande och den melodiska kompositionen.

När gruppen hade fått sitt första kontrakt följde debutalbumet ”Herzeleid” 1995, vilket redan då visade tecken på gotiska och metalliska influenser som än idag är en grundbult i deras säregna stil. Bandet har även punk med i sina rötter och de influenserna är fortfarande utbredda med några av de anarkiska texter och kompositioner som bandet är känt för.

Ett genuint liveband

Med en relativt blygsam initial försäljning av debutalbumet var det bandets spektakulära scenshower som kom att utgöra grunden för framgångarna. Två år efter deras första release släpptes albumet ”Sehnsucht” som snabbt tog förstaplatsen på den tyska albumlistan. Albumet innehöll också den världsomspännande dunderhiten ”Du Hast” som banade vägen för ett mer internationellt erkännande. Baserat på den framgångsrika inspelningen inleddes gruppens första världsturné som blev en enorm succé som varade under nära fyra år. I samband med konserten i Berlin producerades också det mycket hyllade och framgångsrika livealbumet, ”Live aus Berlin”.

Rammstein-biljetter blev snabbt hårdvaluta bland metalälskare runt om i Europa och USA. Deras nya framgångar fick skivbolaget Universal att signa Rammstein i en massiv affär och nästan omedelbart slog deras nästa album igenom med hull och hår. ”Mutter” innehöll inte mindre än sex hitsinglar varav många nådde de övre nivåerna i topplistorna på bandets viktigaste marknader runt om i Europa. Deras första singeletta kom i Spanien 2004 med låten ”Mein Teil”.

Kontroverser och kaos

2009 släppte den tyska gruppen sin mest kontroversiella singel hittills. ”Pussy” gav bandet sin första singeletta på hemmaplan trots att videon förbjöds eller censurerades i många regioner för sitt sexuellt utmanande innehåll. Detta var dock ingen överraskning för en publik som hade vant sig vid att Rammstein producerade låtar som innehöll många kontroversiella eller osmakliga ämnen, men detta har knappast gjort annat än att höja bandets status bland fansen.

Gruppen tog sedan en paus på nära tio år innan deras triumferande återkomst 2019. Singeln ”Deutschland” blev direkt listetta i Tyskland, men återigen var bandet fast i kontroverser på grund av musikvideon som innehöll bilder från koncentrationsläger under andra världskriget. Även om budskapet var antifascistiskt väckte videon starka känslor runtom i världen. Det medföljande namnlösa albumet ledde dock till enorma framgångar och har toppat listorna i 14 länder.

Hur är en konsert med Rammstein?

Trots kontroverserna kring deras musik och produktion är Rammstein en av de mest spännande och eftertraktade liveartisterna inom rock och metal. Deras scenshower är konstverk som innehåller många spektakulära moment där den välslipade industriella musiken utgör grunden och pyrotekniska skärmar, utarbetade kostymer och eldkastande gitarrer utgör bandets signatur.

Sådan är bandets omfattande användning av eld och pyrotekniska effekter att många av gruppens medlemmar faktiskt har fått brännskador under föreställningar, men detta verkar inte bedarra deras lust att skapa en otrolig show varje gång de erövrar en scen.

Biljetter till Rammstein i Göteborg, Århus och Oslo

Som en del av deras Europaturné kommer bandet även besöka Skandinavien för fyra konserter. För den danska delen av turnén äger Rammsteins Aarhus-konsert rum på Ceres Park & Arena den 22 juni. Den 24 juli reser bandet vidare till Norge där Rammsteins spelning i Oslo kommer att äga rum på Bjerke Travbane (flyttad från Granåsen Stadium).

Svenska fans kan se fram emot Rammsteins Göteborgskonserter, som äger rum den 29 och 30 juli på klassiska Ullevi med en kapacitet på upp till 75 000 fans. Biljetter till Rammstein är som vanligt hårt eftertraktade, så missa inte chansen att säkra dina biljetter till ett av världens mest spännande liveband när de står som allra högst i karriären!