Visar 1 – 2 av 2 evenamang 2 EVENEMANG 1 EVENEMANG Inga resultat hittades
Tillgängliga datum:
Filters Sort results
Reset Apply

Kiss – the End of the Road

De amerikanska rockjättarna KISS har påbörjat sin allra sista världsturné med en serie efterlängtade spelningar över hela Europa som avslutas i Skandinavien sommaren 2022. Legenderna firar nära ett halvt sekel av ett fenomenalt musikalisk arv som hade sin början redan på 70-talet.

Bandet grundades 1973 med sin ursprungliga och mest kända uppställning bestående av Gene Simmons, Paul Stanley, huvudgitarrist Ace Frehley och trummisen Peter Criss. Kiss blev snabbt kända för sina spektakulära framträdanden och stora underhållningsnummer. Redan under deras första föreställningar introducerades den numera världsberömda pyrotekniken och de flygande riggarna som skulle bli ett av bandets kännetecken, vilket ledde till att de redan från start vann rockfansens hjärtan världen över.

Bandets mytomspunna legend tog fart när de fyra medlemmarna långsamt etablerade sina egna personligheter och drog på sig sitt alter ego genom sina unika dräkter och svartvita ansiktsmålningar. Medan gruppen skulle genomgå ett antal förändringar med nya bandmedlemmar och en ny riktning skulle Simmons och Stanley förbli oskiljaktiga.

Eter ett årtionde in i gruppens karriär hade Frehley och Criss avgått, och detta utlöste en riktningsförändring för bandet, med en ceremoniell ”avmaskning” och avyttring av deras kända ansiktssmink. Kiss hade sedan stora framgångar på 1980-talet tack vare hits som Crazy Crazy Nights, som nådde Storbritanniens topp 5, och flera andra framgångsrika album.

Totalt har Kiss släppt över 60 singlar samt 20 studioalbum och ett motsvarande antal livealbum och samlingar. Spännande nog har bandet aldrig haft en listetta, trots deras omfattande repertoar och världsomspännande försäljning på cirka 75 miljoner skivor. De har trots allt erhållit imponerande 30 guldalbum och mer än ett dussin platinaalbum under sin enorma karriär.

Bandets absoluta storhetsdagar återupplivades tack vare återföreningen av den ursprungliga kvartetten 1996. Deras världsturné ”Alive” blev den dittills mest framgångsrika och inbringade nästan 150 miljoner dollar bara i biljettintäkter och den innehöll inte bara explosiva liveframträdanden utan en återkomst av gruppens ikoniska originalutseende.

Trots framgången avgick Frehley och Criss återigen för att ersättas av Eric Singer och Tommy Thayer. Den här gången fortsatte dock ansiktsmålningarna och bandet fortsatte att spela med sina ursprungliga karikatyrer. Oavsett vilken grupp som gick på scenen, fick Kiss fantastiska recensioner för sin fortsatta briljans som liveartister och entertainers, med enorma hyllningar för sina framträdanden.

År 2014 infördes Kiss ursprungliga kvartett i Rock and Roll Hall of Fame för att fira fyra årtionden av storhet som både artister och liveband.

Biljetter till Kiss Sverige

Efter cirka 45 års föreställningar över hela världen meddelade bandet sin sista världsomspännande turné, End of the Road Tour, som skulle starta 2019. Stanley meddelade att detta kommer vara gruppens bästa show någonsin, och recensionerna hittills backar upp det påståendet.

Kiss kommer till Europa för den sista etappen sommaren 2022, med två datum planerade för Sverige. Den 18 juni landar Kiss i Stockholm för en enda kväll på Tele2 Arena. Detta kommer att ge en möjlighet för över 45 000 fans att köpa biljetter till Kiss för deras enda kväll i landets huvudstad. Bandet återvänder kommer sedan till Göteborg den 22 juni för en konsert på ikoniska Scandinavium. Arenan, som ursprungligen byggdes 1971, har varit värd för många musik- och sportevenemang i världsklass men lita på att denna sista Kiss-konserten kommer att vara bland de mest spektakulära av dem alla.