Visar 1 – 1 av 1 evenamang 1 EVENEMANG 1 EVENEMANG Inga resultat hittades
Tillgängliga datum:
Filters Sort results
Reset Apply

Iron Maiden: Legacy of the Beast Tour

De brittiska rockgudarna Iron Maiden återvänder till Europa för en rad tunga konserter fram till 2022, inklusive en serie föreställningar i Storbritannien, norra Europa och Sverige. De europeiska spelningarna kommer att utgöra den senaste delen av bandets Legacy of the Beast Tour, som har pågått sedan 2018!

Rockgiganterna

Iron Maidens arv går tillbaka till 1975, då bandet från East London först bildades. Trots olika förändringar av uppställningar och tillfälliga splittringar har rockgruppen producerat totalt 40 album, inklusive 16 unika studioproduktioner, samtidigt som de har blivit kända för sina legendariska konsertföreställningar och spektakulära uppträdanden.

Bandets tillväxt under slutet av 1970-talet och början av 1980-talet såg många hyllade utgåvor, inklusive album som ”The Number of the Beast” och ”Run to the Hills”, som blev enorma hits världen över. Ett decennium fullt av tumult följde med experimentella utgåvor och olika förändringar av bandmedlemmarna innan återkomsten av den ikoniska frontmannen Bruce Dickinson och huvudgitarristen Adrian Smith 1999.

Rockar det nya årtusendet

Iron Maiden kom tillbaka på rätt spår och släppte några av sina mest populära och framgångsrika verk under 2000-talet och fick bland annat en Ivor Novello-utmärkelse 2002. ”The Final Frontier”, ett album från 2010, nådde topplaceringen i inte mindre än 28 länder och med detta fick Iron Maiden sin mest konsekventa framgång hittills.

Fem år senare släpptes ”The Book of Souls”, bandets sextonde studioutgåva, som låg överst på topplistorna i 24 länder och cementerade deras plats bland rockens största aktörer. I början av den pågående turnén ”Legacy of the Beast” hade Maidens albumförsäljning överträffat 100 miljoner sålda album, vilket är en anmärkningsvärd bedrift när man tar i beaktning att rockmusik i allmänhet nästan försvunnit från de flesta kommersiella TV- och Radiospellistor.

Bandet har fått massor av rubriker på grund av dess bildanvändning, med religiösa grupper i USA som ofta skildrar bandet som satan eller förknippar deras musik och fans med djävulsdyrkande – man kan argumentera för att lite kontrovers knappast har skadat deras enorma framgångar!

Turnégiganterna

Bandet har nu enligt uppgift passerat 2000 livekonserter, ett bestående arv som cementerats genom legendariska framträdanden på många av världens mest ikoniska rockfestivaler. De har haft en ständig närvaro under resan och har förtjänat sin plats bland de allra största banden i världen, inte minst för sin inspirerade scenografi och sina fenomenala spellistor.

Iron Maidens senaste turné har fått fantastiska recensioner tack vare en varierad spellista från över fyra decennier med rocklåtar och Heavy Metal-klassiker. Bandets huvudshow fokuserar på 1980-talets största hits blandat med ett antal tunga låtar från deras senare album.

Biljetter till Iron Maiden Ullevi

Iron Maidens återkomst till Europa är mycket efterlängtad och biljetter till konserterna har varit hårt eftertraktade över hela kontinenten.

Den 3 juli 2021 kommer dessa rocklegendarer att ta över Ullevi i Göteborg för deras enda turnéstopp i Norden! Ullevi, som är Nordens största utomhusarena, rymmer över 70 000 fans och denna konsert lär inte bli något undantag.

Chansen att bevittna ett av världens största och främsta rockband genom tiderna bör inte missas. Bandet uppträdde senast i Sverige sommaren 2018 och Iron Maidens stora skara av fans i Göteborg kommer med all säkerhet att ge dem en eldande mottagning när de äntligen återvänder till västkusten.