Visar 1 – 12 av 12 evenamang 12 EVENEMANG 1 EVENEMANG Inga resultat hittades
Tillgängliga datum:
Filters Sort results
Reset Apply

Håkan Hellström på Sommarturné 2023

Håkan Hellström är uppbokad på 11 spelställen runt om i Sverige och avslutar turnén med en konsert i Oslo, Norge den 11 augusti 2023.

Efter braksuccén med fyra utsålda konserter på Ullevi sommaren 2022 ger sig Håkan ut på en efterlängtad turné runt om i landet.

För snart tio år sedan var det bestämt att Håkan Hellström skulle uppträda på Slottskogsvallen i Göteborg, precis som vid den hyllade konserten året innan. Trycket på biljetterna visade sig den här gången vara kolossalt och konserten flyttades sedermera till klassiska Ullevi där artister som Bruce Springsteen, Celine Dion och Rolling Stones tidigare dominerat scenen.

Sedan dess har Göteborgs alldeles egna stjärna levererat det ena publikrekordet efter det andra och biljetter till Håkan Hellströms konserter fortsätter vara hårt eftertraktade.

En levande legend

På senare år har Håkan Hellström vuxit till att bli en av Sveriges absolut största artister någonsin. Kanske är det just de närmast mytomspunna konserterna på Ullevi som banat vägen för denna sällan skådade framgångssaga.

Under sin första konsert på Ullevi framförde Håkan hela 29 låtar och på scenen gästspelade artister som Veronica Maggio, Kapten Röd och Thomas von Brömssen. Hela 69 349 personer fanns i publiken, vilket innebar nytt nordiskt publikrekord!

Spelningen blev legendarisk och för framträdandet belönades Håkan Hellström med toppbetyget 5 av 5 fyrar i Göteborgs-Posten. Konserten var en sådan succé att de som inte köpt biljetter snart förstått att de gått miste om en enorm upplevelse!

Som tur är bestämde sig Håkan för ett nytt försök att fylla Ullevi. Det han inte visste då var att hans skara av fans vuxit lavinartat sedan all positiv respons från den första konserten. När det var dags igen såldes biljetterna slut på rekordtid. Nytt rekord med över 70 000 sålda biljetter vid biljettsläppet 2015.

Men det skulle inte sluta där. Kort därefter släpptes nämligen ytterligare en konsert, som även den sålde slut innan en blinkning med blotta ögat. Den 5:e juni 2016 sattes det nya nordiska rekordet för arenakonserter med hela 70 144 människor i publiken.

Kort efter de två nya succékonserterna genomförde Håkan ytterligare två konserter på Ullevi 2017. Sin vana trogen sålde han nu ut även dessa konserter på rekordtid.

Kärleken tar inte slut

Efter ett par år i tystnad från de stora scenerna annonserade Håkan Hellström återigen att det var dags med konserter på Ullevi. Till en början släpptes biljetter för två konserter till sommaren 2020 (senare flyttat till 2022) men kärleken från fansen vägrar att ta slut. Efter att båda konserterna sålde slut på några få minuter annonserade hela Sveriges favoritartist ytterligare en konsert samma sommar.

Som om inte det vore nog blev det ytterligare en konsert och Håkan blev den första artisten i Göteborgs och Ullevis historia att uppträda hela fyra gånger på Nordens största arena, under en och samma sommar!