Visar 1 – 1 av 1 evenamang 1 EVENEMANG 1 EVENEMANG Inga resultat hittades
Tillgängliga datum:
Filters Sort results
Reset Apply

Green Day Stadium Tour

Green Day återvänder Sverige under 2022! Biljetter till den efterlängtade turnén Hella Mega Tour är nu släppta till en rad arenor över hela Europa, där de amerikanska rockstjärnorna förväntas visa upp en glödande show. Biljetter till Green Day har ända sedan de slog igenom globalt alltid varit extremt eftertraktade och den här produktionen är sannerligen inget undantag.

California Dreaming

Bandet bildades redan 1987, då under namnet Sweet Children, och dessa amerikanska rocklegendarer härstammar från Kaliforniens östkust. Efter de senaste tre decennierna har gruppen att erbjuda ett avundsvärt musikaliskt register.

Med en stil som blandar punk med alternativrock går bandet framåt under ledning av sångaren och frontmannen Billie Joe Armstrong. Tillsammans med landsmännen Mike Dirnt och trummisen Tre Cool har han gjort Green Day till en av de mest populära och inflytelserika trio-grupperna i sin tid. De har sedan 2009 till och med lagt grunden för musikalen ”American Idiot” som hållit till på såväl anrika Broadway i New York och West End i London.

Punkrötter

Bandets influenser var tydliga redan från början. De hade en stor del i det sena 80-talets punkrörelse, som härstammar från området Berkeley i Kalifornien, och de släppte flera utgåvor genom det oberoende skivbolaget Lookout Records. Tillsammans med andra kultförklarade band som Offspring, Sublime och Bad Religion blev de något av pionjärerna för dagens amerikansk-inspirerade punkrock.

Efter att ha byggt upp en trogen kärna av fans blev gruppens första större studioutgåva ”Dookie” en dundersuccé som hyllades av såväl kritiker som fans och den sålde mer än 10 miljoner album bara i USA. De efterföljande albumen som till exempel ”Insomniac” och ”Nimrod” från 1997 mottogs också väl men de kunde inte matcha höjderna i deras globala albumdebut trots att de nådde dubbel platinastatus!

Definitivt inga idioter

Det var dock bandets sjunde studioutgåva American Idiot som tog bandet till högre höjder och globalt erkännande. Även om det såldes i sex miljoner exemplar, betydligt färre än Dookie, skapade albumet ett antal stora singlar för bandet, inklusive det episka titelnumret.

Bandet attraherade en helt ny generation av fans över hela världen, trots att deras nyfunna framgång inte mottogs väl från alla håll. Den tidigare Six Pistols-medlemmen Johnny Rotten var nämligen en uttalad kritiker av bandet och hävdade att de inte representerade punkrörelsen så som han såg den, även om miljontals fans runtom i världen säkerligen inte höll med.

Upp- och nedgångar

En albumtrilogi följde som fyndigt nog namngavs ”Uno”, ”Dos” och ”Tres”, och som visserligen genererade blygsamma försäljningssiffror men som visade sig tillföra något enormt till deras repertoar av låtar för bandets många hyllade liveuppträdanden.

Trots Armstrongs efterföljande faser av missbruk och rehabperioder kom bandet tillbaka starkt under 2016 med listettan ”Revolution Radio”. Green Day släppte sitt senaste studioalbum, ”Father of All M*therf*ckers”, i februari 2020 – ett album som återigen hyllades av kritiker världen över.

Totalt har bandet sålt inte mindre än 75 miljoner skivor och trots sina uttalade punk- och rockinfluenser har de lyckats nå ut till den stora globala massan. De har vunnit fem Grammy Awards från totalt 20 nomineringar, inklusive två titlar för bästa rockalbum. Den ovan nämnda musikalen från Broadway gav dem ännu en Grammy.

Green Day konsert i Stockholm

Som en del av gruppens europeiska äventyr återvänder Green Day till Sverige för ett enda konsertdatum den 11 juni 2022. Räkna med att Green Days mellanlandning i Stockholm innebär ett slutsålt Tele2 Arena som rymmer upp till 45 000 fans för konserter. Missa inte detta tillfälle att bevittna ett av musikvärldens bästa liveband när de dessutom framför sitt tongivande trettonde album.

Särskilda gästartister för detta evenemang inkluderar Manic Street Preachers och Frank Carter & The Rattlesnakes, vilket lägger till en extra krydda och gör detta till en kväll att minnas!