Visar 1 – 2 av 2 evenamang 2 EVENEMANG 1 EVENEMANG Inga resultat hittades
Tillgängliga datum:
Filters Sort results
Reset Apply

Elton John Farewell Tour

Poplegenden Elton John är nu i starten på sin avskedsturné. Turnén Farewell Yellow Brick Road annonserades hösten 2018 och kommer till Stockholm och Sverige i juli 2023 för Elton Johns sista uppträdanden på svensk mark. När turnén avslutas kommer det brittiska musikgeniet ha framfört fler än 3000 shower och han kommer att ha setts live av miljontals fans runt om i världen.

Elton John Biljetter

Biljetter till Elton John har alltid varit hårdvaluta och konserterna i Farewell Tour lämnar inget undantag – biljetterna till de första sextio föreställningarna i Nordamerika sålde nästan ut omedelbart när de släpptes till allmänheten i början av 2018 och försäljningen har varit skyhög sedan dess.

Han står för en av musikvärldens mest anmärkningsvärda turnépresentationer och har alltså genomfört tusentals konserter för levande folkmassor över en fantastisk karriär som sträcker sig över mer än fem decennier. Den senaste turnén är kanske den mest framgångsrika efter att ha överösts med beröm från såväl kritiker som fans och dessutom bringat Elton John ett Billboard-pris för bästa rockturné.

Ett legendariskt arv

Elton John har haft en konsekvent närvaro i både singel- och albumtopplistor över hela världen under sin makalösa karriär. Man bedömer att han var den mest spelade artisten på amerikansk radio i början av 1970-talet och hans berömmelse och försäljning bara fortsatte växa tack vare en enorm rad pop-hits på 1980-talet.

Hans storslagna skapelser innehåller äkta musikaliska Hall of Fame-låtar som ”Goodbye Yellow Brick Road”, ”Rocket Man” och ”I’m Still Standing”. Elton Johns debutalbum, Goodbye Yellow Brick Road, är fortfarande hans mest framgångsrika av de trettio studioalbum som han har släppt, med en världsomspännande försäljning på över 30 miljoner album.

Totalt har Elton John sålt mer än 200 miljoner album över hela världen och släppt fler än 130 singlar. 1997 blev hans emotionella och hjärtliga hyllning till sin nära vän Prinsessan Diana, en omformulering av ”Candle in the Wind”, den mest sålda singeln i Storbritanniens och USA:s historia. Singeln slog rekord över hela världen och i slutändan sålde den mer än 33 miljoner exemplar, där den nådde förstaplatsen i dussintals länder och dessutom fick den diamantstatus i USA med en försäljning motsvarande hela 11 platinautmärkelser.

Tillbaka i Europa

Den hyllade avskedsturnén återvänder till Europa under 2023, med nästan 50 shower planerade fram till avslutningen i Stockholm den 7 och 8 juli.

Den brittiska stjärnan kommer lysa upp Tele2 Arena som håller hög internationell klass och som kan ta emot upp till 45 000 fans. Elton Johns fans i Stockholm kommer att ha en ordentlig godbit att se fram emot i och med hans sista konserter någonsin i landet.

Biljetter till Elton John kommer att vara svåra att få tag på när datumen närmar sig, så se till att säkra upp dina platser nu och få en garanterad plats att bevittna när musikhistoria skrivs. Elton John biljetter till Tele2 Arena finns tillgängliga i begränsad upplaga, välj datum i listan ovan!

En spektakulär showman

Elton Johns största tillgång som turnéstjärna är hans benägenhet att inte bara leverera felfria föreställningar utan också att ge fans en otrolig liveshow. Den kanske teatraliska och överlägsna flamboyansen av hans tidiga föreställningar, som briljant fångades i den biografiska filmen ”Rocketman”, kan ha tonats ner något på senare tid men han är fortfarande en fantastisk och fascinerande showman. Hans turnéuppsättningslista täcker material från alla fem decennier av hans karriär, där många av hans största hits är med.

Enligt Billboard var Elton John den mest intjänande turnéartisten 2020, med cirka 800 000 fans som besökte hans konserter i början av året. Hans spektakulära återkomst kommer att krossa dessa siffror. Om du är en av hans många beundrare, eller bara uppskattar levande musik i allmänhet, är detta en turné som du helt enkelt inte har råd att missa.