Tid kvar för att slutföra ditt köp
U2 på scen ikväll med iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour

U2 på scen ikväll med iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour

Som vi har längtat. Redan i december släpptes biljetterna och nu är det äntligen dags! U2 har landat i Stockholm och vi har fyra magiska kvällar att se fram emot med start idag, onsdag, följt av spelningar på torsdag, söndag och avslutningsvis måndag. Med ett nytt och innovativt scenkoncept på Ericsson Globe, där scenen sträcker sig över hela golvet, är meningen att förmedla en känsla av närhet och exklusivitet som tidigare aldrig upplevts i "Globen".

Detta är inte första gången som Bono & Co är innovativa. Senast bandet gästade Sverige var under 2009 under ”U2 360-world tour” (2009-2011), vilken kom att bli den mest besöka musikturnén någonsin, alla kategorier. Med konceptet att ha öppen scen på utomhusarenor hade turnén fler än sju miljoner besökare över totalt 110 shower och därmed stod U2 för den dundersuccé man knappast vågat hoppas på. Alla tidigare rekord slogs, inget annat band har lyckats med en liknande bedrift och en sak är säker; det rekordet kommer stå sig länge. 

Fansen trånade snart därefter om en efterföljande turné, men den 16 november 2014 höll miljontals fans andan. Tidningsrubrikerna ekade över hela världen när frontfiguren Bono varit med om en allvarlig cykelolycka på Manhattan i New York. En totalsargad arm och farhågor om att gitarrkarriären kunde vara över. Lyckligtvis kom snart positiva besked och efter lång tid av rehabilitering sägs Bono nu vara i bättre form än någonsin – motiverad att fortsätta leverera minnen för livet till alla fans som stöttat och lyckönskat honom under den svåra tiden.

Den pågående turnén ”iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour” inleddes den 14 maj 2015 i Vancouver, Kanada. Efter att ha turnerat Nordamerika under sommaren har U2 hunnit med att besöka Turin och Amsterdam under sin Europasejour, innan det nu alltså är dags för Sverige och Stockholm att ta emot det Irländska rockbandet.

Publicerad 2015-09-16 Hem 0 8993

KommenteraSvara

Du måste vara inloggad för att kommentera en artikel.

Artikelarkiv

Senaste kommentarer

Inga kommentarer

Sök nyhetsartiklar

Nyligen visat

Inget visat